کسب و کارآموزش و یادگیریتوسعه فردیکارآفرینیموفقیت

گام به گام تا کارآفرینی | قسمت 01

میخواهیم در مورد کسب و کارها و ایدها صحبت کنیم. که چگونه یک کارآفرین پویا و خلاق باشیم.اما قبلش اصطلاحات و مفاهیمی باید توضیح داده شود و بعد میریم سراغ موضوع.

برای همراهی موثر و نهایت استفاده از مطالب، حتما تمام منابع را بخوانید و اصطلاحات و مفاهیم را به درستی یاد بگیرید. این امر برای یک گفتگوی موثر ضروری و اجتناب‌ناپذیر است. برای مثال یکی از ابزارهایی که به عنوان زبان مشترک بین سرمایه‌گزاران، ایده‌پردازان و مجریان یک کسب و کار مورد استفاده می‌شود، “مدل کسب و کار” است.

برای درک مفاهیم و اصطلاحات کسب و کار، حتما کتاب “خلق مدل کسب و کار” را دقیق بخوانید.

توضیحاتی که در این مقاله گفته میشود، بیشتر برای جامعه کشور خودمان صادق است.

  1. آموزش ارتقای شخصی و تجاری | قسمت 01 –  اینجا بخوانید
  2. آموزش ارتقای شخصی و تجاری | قسمت 02 –  اینجا بخوانید
  3. آموزش ارتقای شخصی و تجاری | قسمت 03 –  اینجا بخوانید
  • آنچه در این قسمت و این مقاله میخوانید
  • مفهوم من فکری و من ذهنی
  • اصل پذیرش
  • مفهوم جوشش، کوشش و پویش
  • بررسی برخی از مشکلات جامعه و خودمان

مطالبی که در اینجا گفته میشود، برگرفته از کلاسهای مجازی مربی ارشد کسب و کار، آقای بهرنگ احمدی هست. آقای احمدی با برگزاری دوره های، غیرحضوری، به پرسش و پاسخ‌های افراد علاقمند به کارآفرینی و رشدشخصی، ..

نقش‌های افراد شاغل

مسائل بسیاری در کشور داریم که یکی از آنها همین موضوع کارآفرینی هست

افراد جامعه معمولا در کسب و کار یکی از نقشهای زیر را دارند:

  • کارمند
  • دلال و کاسب
  • خود اشتغال
  • کارآفرین

در جوامعی که کارآفرین زیاد باشد، آن جامعه، از نظر اقتصادی خیلی پیشرفته‌تر و بهتر از بقیه جوامع است. و بالعکس، در جوامعی که افراد در 3 نقش دیگر فعال هستند، آن جامعه از نظر اقتصادی، وضعیت نابسامانی دارد.

بزارید مثال بزنم، افراد کارمند معمولا در کشورهای پیشرفته مثل آلمان، ژاپن و آمریکا، در حدود 1 درصد از کل جمعیت را تشکیل میدهند. مثلا در آمریکا با جمعیت 350 میلیونی حدود 2.5 میلیون کارمند وجود دارد یعنی کمتر از 1 درصد جمعیت و در ژاپن با جمعیت بالای 100 میلیون حدود 500 هزار کارمند وجود دارد، یعنی کمتر از نیم درصد جامعه.

این در حالی است که در ایران با جمعیت 80 میلیونی حدود 8.5 میلیون کارمند (اغلب دولتی) داریم یعنی 10 درصد به بالا از جمعیت کارمند هستند. و  البته خودتان هم از ساعات مفید کارمندان در ایران و دیگر کشورها نیز باخبر هستید. و جالب است بدانید هنوز تعداد زیادی از مردم، در صف انتظار برای استخدام و کارمند شدن هستند.

اگر کشوری غیر از ایران چنین وضعیتی را داشت خیلی زودتر از اینها نابود میشد. اما ایران به دلیل سرمایه‌ها، منابع کلانی که داشت هنوز پابرجاست. در کشور مثل ژاپن، شکرگزار هستند چون چنین و منابع و سرمایه‌هایی ندارند، چون باعث میشود نیروی انسانی مفید و کارآفرین بوجود بیاد که برخلاف منابع طبیعی و سرمایه‌های دیگر، پایان ناپذیر است.

با این اوصاف میدانیم باید جامعه را به سمت کاهش کارمندی و افزایش کارآفرینی هدایت کنیم. در این مقاله و مقالات دیگر که از سخنان مربیان کسب و کار (کوچ coach) که با کوچینگ یا همان مربیگری، کارآفرین تربیت میکنند، صحبت خواهد شد.

بهتر است قبل از شروع بحث با اصطلاحات و مفاهیمی آشنا شویم، اولین مفهوم درک بین دید ذهنی و دید واقع‌گرایانه است. مطلب زیر را از یکی از بلاگ‌ها، در توصیف این موضوع آورده‌ام:

ابتدا مقاله “من ذهنی چیست؟” را در این لینک مطالعه کنید.

چهارمین موج تغییر

موضوع دیگری که باید در مورد آن اطلاع داشته باشید، ورود ما به “چهارمین موج تغییر” یا “عصر مجازی” است. برای کارآفرین شدن باید، عصری که در آن هستیم را از نظر اقتصادی، اجتماعی و … بیشتر بشناسیم.

“تاریخ پیشرفتهای بشر در طول سه عصر کشاورزی، عصر صنعت و عصر اطلاعات بعنوان سه موج تغییر اساسی اتفاق افتاده است. چهارمین موج تغییر یا عصر مجازی شرایط جدیدی را خلق خواهد نمود که بیشتر امور روزانه زندگی بشر مجازی خواهد شد. عصر مجازی مانند چتری هرکس را در هر زمان و هرجا زیر پوشش خواهد گرفت و محدودیتهای زمانی، جغرافیایی و فضایی که بشر امروز با آن در ستیز است را از بین خواهد برد. امکانات عصر مجازی بسیار زیاد است، به عنوان مثال، اقتصاد مجازی، تجارت مجازی، بانکداری مجازی، آموزش مجازی، دولت مجازی، ادارات مجازی، شرکتهای مجازی، پول مجازی و خدمات و تفریحات مجازی بخشی از آنها می‌باشند.”

توصیه می‌شود برای درک بهتر مطالب، مقاله زیر را مطالعه بفرمایید:

عصر مجازی: چهارمین موج تغییر

لینک منبع:ictworld.blogsky.com

زبان مشترک و گفتگو

لازم است در اینجا موضوع بسیار مهم و کلیدی در مورد کسب و کارها و کارآفرینی گفته شود که من آن را از زبان بهرنگ احمدی بیان میکنم:

“اصلی که ما در مورد برندها جهانی موفق نمی دانیم این است که

اونها با نظرات دانشمندان مدیریتی و هم چنین ابزارهای فناورانه اداره نمی شوند

بلکه با درک درست و یا ساخت درک مناسب واژگان برای کسب و کارشان اداره می شوند”

این موضوع اهمیت بسیار بالایی دارد و حتما درخواست دارم آنرا کامل درک کنید و به آن زیاد فکر کنید و از آن نهایت استفاده را بکنید.

به دنبال علت باشید نه معلول

همه ما ایرانی‌ها زیاد دیدیم در سازمان‌ها، ادارات و جامعه، مردم بیشتر دنبال معلول یا مقصر هستند و به فرآیندهایی که علت بوده توجه نمیکنند.

بزارید مثالی از روش ناب یا همان روش LEAN از شرکت تویوتا بزنم.

در شرکت تویوتا که سالانه هزاران ایده جدید تولید و اجرا میشه، وقتی میخواهند عیب‌یابی کنند، از روش 5 چرا استفاده میکنند. به جای این که معلول یا عامل یک اشکال را گیدا کنند، به دنبال دلیل و علت میگردند.

روش 5 چرا را میتوانید در کتاب LEAN STARTUP نوشته اریک ریس مطالعه بفرمایید.

با این مقدمه شروع میکنیم تا اصلهای لازم را صحبت کنیم: برای مطالعه این اصول مقاله بعدی را ببا عنوان “کارآفرین کیست و چه اصولی را رعایت میکند” بخوانید

 

قسمت بعدی مقاله را  اینجا بخوانید (کارآفرین کیست و اصول توسعه فردی برای کار آفرین شدن چیست؟)

برای شروع کسب و کار (اینترنتی) و اخذ اطلاعات بیشتر با مشاوران ما تماس بگیرید.📞
در بخش پرسش و پاسخ اسفهلان عضو شوید و درباره کسب و کار (اینترنتی) بپرسید و پاسخ دهید.

موضوع مورد علاقه شما

برای ما بنویسید که به چه موضوعی علاقه مند هستید تا برای شما محتوای موثر تولید کنیم؟
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

3/5 - (1 امتیاز)
نمایش بیشتر

امین قاسمی اسفهلان

مشاور کسب و کار و رشد و توسعه فردی. موسس گروه ایران آسترا و گروه تخصصی جی آی اس آکادمی. علاقمند به شاگردی، راهبری، یادگیری و نوآوری. پیوسته در مسیر شاگردی رشد و موفقیت بوده و آموخته هایم را در سایت اسفهلان به اشتراک می‌گذارم. توانایی من، یک ذهن تحلیلگر و طراح برای حل مسائل کسب و کار اینترنتی و آنلاین، هک رشد سایت و افزایش فروش سایت است. طراحی و کارگردانی هنری ظاهر وب سایت و محتوای سایت توانایی دیگری است که از ذهن تحلیلگر و تحقیقات زیاد به دسته آمده است.

نوشته های مشابه

اشتراک
Notify of
guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0 نظرات
Inline Feedbacks
دیدن تمام نظرات
دکمه بازگشت به بالا

تماس با ما

پشتیبانی و مشاوره

برگشت به منوی تماس ها

پشتیبانی و مشاوره واتساپی

برگشت به منوی تماس ها

پشتیبانی و مشاوره تلگرامی

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها