بازاریابی دیجیتالسئو و بهینه سازیفروش اینترنتی

آموزش گوگل آنالیتیکس – حرفه ای ترین ابزار تحلیل سایت

تحلیل استراتژی بازاریابی دیجیتال

چرا آموزش گوگل آنالیتیکس یا Google Analytics اهمیت دارد؟

بخشی مهم از هر استراتژی و هدفگزاری در کسب و کارها، اندازه گیری و ارزیابی نتایج و پیشرفت و رشد آن است ک نیازمند سنجه ها یا KPI هایی خاص است. گوگل آنالیتیکس ابزاری برای تحلیل سایت و کسب و کار اینترنتی است که این امکان را برای دیجیتال مارکترها و وبمسترها فراهم میکند.

گوگل آنالیتیکس چه کمکی به بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing) میکند؟

وب سایت (و در برخی موارد اپلیکیشن) در کسب و کارهای اینترنتی، مهمترین کانال برای جذب، آگاه سازی، دریافت اطلاعات مشتری و فروش محصولات به حساب می‌آید و تحلیل سایت و اهداف کسب و کار اینترنتی با سنجه های درست، نیازمند ابزاری جامع است.

چند نکته مهم در مورد تحلیلهای گوگل آنالیتیکس

همیشه به خاطر داشته باشید اولین تحلیل شما به احتمال زیاد نادرست خواهد بود.

آمار گوگل آنالیتکس میتواند فریب دهنده باشد.

در رابطه با بخشها و جزئیات در Google Analytics به خاطر داشته باشید، که هر نوشته ای به رنگ آبی بود یعنی یک لینک است و با کلیک بر روی آن میتوان اطلاعات جزئی تری به دست آورد.

این مقاله آموزشی بنا به درخواست کاربران محترم اسفهلان ایجاد شده و در حال به روزرسانی است. شما میتوانید تا زمان تکمیل مقاله و آموزش ویدیویی گوگل آنالیتیکس نسخه جدید، سوالات خود را از طریق بخش نظرات این مقاله یا فرم مشاوره برای پاسخدهی سریعتر ارسال کنید.

اصطلاحات و مفاهیم مهم در گوگل آنالیتیکس

بخشهای اصلی گوگل آنالیتیکس

اکانت یا account

اولین چیزی که در گوگل آنالیتیکس اهمیت دارد اکانت یا حساب کاربری است که با هر اکانت میتوانید چند سایت یا اپلیکیشن را تحلیل کنید.

property چیست؟

در هر اکانت میتوانید چند سایت یا اپلیکیشن را برای تحلیل اضافه کنید که هر کدام از آنها یک property گفته میشود.

view چیست؟

در هر سایت یا اپلیکیشنی که تحلیل میکنید میتوانید بخش زیرشاخه ای از سایت را بخواهید جداگانه تحلیل کنید که به هر کدام از آنها یک view گفته میشود. مثلا در سایت gisacademy.ir میتوانیم برای تحلیل فروشگاه سایت یک view برای زیرشاخه gisacademy.ir/shop بسازیم.

Account, Property, view در گوگل آنالیتیکس

نحوه افزودن یک سایت یا اپلیکیشن به گوگل آنالیتیکس

 

 

هدف در گوگل آنالیتیکس یا goal چیست؟

ایجاد هدف یا goal در google Analytics

 

بخش یا segment یعنی چه؟

کمپین یا campaign چیست؟

ایونت در گوگل آنالیتیکس یا event چیست؟

تفاوت campaign و event چیست؟

کمپین برای تحلیل بیرون سایت است و event برای تحلیل درون سایت. اشتباهی که بیشتر رخ میدهد این است که را کمپین برای درون سایت استفاده میشود که در اینصورت لینکسازی درون سایت ممکن است با مشکلاتی مواجه شود.

بخش Behavior در گوگل آنالیتیکس

بخش Site Content

در گزینه Site Content و بخش زیر شاخه All Pages که یک بخش مهم است که بر اساس آدرس یا Title صفحه، اطلاعات هر صفحه را به صورت مجزا در اختیار شما قرار میدهد.

مثلا در لیست صفحات وقتی روی یک صفحه کلیک میکنیم میتوانیم اطلاعات دقیقتر در مورد بازدیدهای صفحه را به دست آوریم اینکه کاربران با موبایل این صفحه را بیشتر بازدید میکنند یا در دسکتاپ. و یا دستگاههای کاربرانی که این صفحه را بازدید کرده اند چه رزولوشنی داشته است.

بخش دیگری که در گزینه Site Content وجود دارد Content DrillDown است که نکته جالب این بخش این است که اطلاعات را به صورت گروهی در اختیار شما قرار میدهد.

میتوانید ببینید پربازدیدترین فولدر سایت کدام بوده. برای مثال فولدر /product/ … با کلیک روی فولدر هم میتوانیم ببنیم کدوم محصول بیشتر از همه بازدید داشته.

بخش Site Speed

در این بخش میتوانید سرعت صفحات سایت را در مرورگرها و دستگاههای مختلف ببینید.

زیرشاخه مهمی که در این گزینه است Speed Suggestions است که برای بهبود هر صفحه از سایت پس از بررسی با ابزار Page Speed Insights پیشنهاداتی را میدهد.

نکته مهم: خیلی از وبمسترها برای ارزیابی سرعت سایت از ابزار GTMetrix.com استفاده میکنند. اما این ابزار دیگر دقت خوبی ندارد و پیشنهاد میشود برای ارزیابی سرعت سایت و دریافت پیشنهادات افزایش سرعت سایت، از ابزار خود گوگل با نام PageSpeed Insights استفاده شود.

بخش Site Search

این بخش از Google Analytics نشان میدهد که کاربران در سایت شما چه عباراتی را جستجو میکنند.

با انتخاب زیرگزینه Search Terms میتوانیم ببینیم کاربران چه عبارتهایی را داخل سایت ما جستجو میکنند.

 

 

مفاهیم مهم:

Dimension

Segment

Goal

Behavior

Campaign

با تغییر دسته بندی میتوان بازدیدهای سایت را افزایش داده و تغییرات سئوی سایت را بعد از اعمال تغییرات در سایت میتوانیم ردیابی کنیم. کافی است یک .. note در زمان تغییرات اضافه کنیم.

پیشنهاد میکنم حتما برای انتخاب قالب مناسب مقاله مقابل را مطالعه کنید: بهترین قالب وردپرس 2019 چیست؟ و چرا؟

در حال به روزرسانی هست ..مقاله آموزش گوگل آنالیتیکس، در حال به روزرسانی است. اگر مطالب این مقاله براتون مفید است و علاقمند به تکمیل آن هستید، سوالات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات بنویسید.

امتیاز بدهید post

امتیاز کاربران

0

این آموزش با امتیازدهی کاربران محترم سایت اسفهلان که اغلب کارآفرینانی در زمینه کسب و کار اینترنتی هستند مورد تشویق قرار میگیرد و یا نقد میشود. ما به امتیازهای شما اهمیت میدهیم و بر اساس آن به محتواهایی که رای بیشتری دارند، بیشتر زمان میگذاریم تا با کیفیت تر ارائه کنیم. با تشکر از حمایت شما

امتیاز کاربران: 3.99 ( 8 رای)
نمایش بیشتر

امین قاسمی اسفهلان

مشاور کسب و کار و رشد و توسعه فردی. موسس گروه ایران آسترا و گروه تخصصی جی آی اس آکادمی. علاقمند به شاگردی، راهبری، یادگیری و نوآوری. پیوسته در مسیر شاگردی رشد و موفقیت بوده و آموخته هایم را در سایت اسفهلان به اشتراک می‌گذارم. توانایی من، یک ذهن تحلیلگر و طراح برای حل مسائل کسب و کار اینترنتی و آنلاین، هک رشد سایت و افزایش فروش سایت است. طراحی و کارگردانی هنری ظاهر وب سایت و محتوای سایت توانایی دیگری است که از ذهن تحلیلگر و تحقیقات زیاد به دسته آمده است.

نوشته های مشابه

اشتراک
Notify of
guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0 نظرات
Inline Feedbacks
دیدن تمام نظرات
دکمه بازگشت به بالا

تماس با ما

پشتیبانی و مشاوره

برگشت به منوی تماس ها

پشتیبانی و مشاوره واتساپی

برگشت به منوی تماس ها

پشتیبانی و مشاوره تلگرامی

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها