درک موفقیت بیزینس با شاخص کلیدی عملکرد (KPI)

با بینش در کسب و کارتان جلو بروید!

یکی از حیاتی ترین کارها در راه اندازی کسب و کار، تعریف شاخص کلیدی عملکرد (KPI) برای سنجش هر بخش از کسب و کار است

اگر کسب و کاری نتواند ورودی و خروجی سیستم خود را اندازه گیری کند، نمیتواند کارهای موثر را از کارهای غیرموثر تشخیص دهد و همچنین درکی از میران رشد و پیشرفت کار نخواهد داشت، لذا با توهم و حدسیات جلو خواهد رفت و مدیر یا کارآفرین تصمیماتی خواهد گرفت که بر اساس احتمالات است.

تعریف شاخص ارزیابی عملکرد و نحوه محاسبه kpi عامل مهمی در موفقیت کسب و کار است. مثلا شاخص های کلیدی عملکرد کنترل کیفیت، منابع انسانی، فرآیند فروش و هزینه و سود.

برای پیاده سازی بهبود مستمر (کایزن) و روش ناب (LEAN) در کسب و کار حتما باید زمان و منابع انسانی برای سنجش و اندازه گیری در نظر گرفته شود.

نکته مهم این است که معیارهای سنجش، حتما باید به شکل عددی و استاندارد شده باشد و هم ورودی و هم خروجی کار اندازه گیری شود. برای مثال در جدول ورودیها مینویسیم 100 نفرساعت کار روی تولید و انتشار محتوا در بلاگ سایت انجام شد و به ازای آن، رتبه ما در 10 کلمه کلیدی 20 پله رشد داشت و به رتبه 1 گوگل نزدیک شد و میزان بازدید سایت از 1000 نفر در روز به 1200 نفر در روز افزایش یافت.

اندازه گیری موفقیت دیجیتال مارکتینگ و سئو برای کسب و کار اینترنتی مطمئن
اندازه گیری موفقیت دیجیتال مارکتینگ و سئو برای کسب و کار اینترنتی مطمئن

تعریف شاخص ارزیابی عملکرد (KPI)

معیارهای کلیدی سنجش عملکرد در انگلیسی Key Performance Indices یا به طور مخفف KPI گفته میشود که بر اساس نوع آنها در بازه های زمانبندی شده مشخصی باید سنجش شوند.

کاربرد شاخص های کلیدی عملکرد

شاخصهای کلیدی عملکرد یا KPI ها در بخش های مختلف کسب و کار میتواند استفاده شود. برای مثال برخی از دسته بندی شاخصهای عملکرد در یک کسب و کار عبارتند از:

نحوه محاسبه kpi

همانطور که گفته شد هر KPI یک عدد است که عملکرد یک بخش از سیستم کسب و کار را نشان میدهد. این عدد میتواند به صورت درصد یا یک عدد بین 1 تا 10 و یا 1 تا 5 باشد. و یا عدد واقعی بر اساس ساعت، تعداد مشتری، تعداد فروش، تعداد کالا، عدد هزینه ریالی، عدد هزینه تبلیغات، عدد درآمد ناخالص، عدد درآمد خالص و سود و موارد بسیار دیگر باشد.

معمولا نحوه محاسبه KPI توسط هر سازمان با سازمان دیگر فرق دارد، اما برخی از KPI ها به شکل استاندارد وجود دارد که در ادامه برخی از آنها را معرفی میکنیم.

یا مثلا مینویسیم به عنوان ورودی 10 میلیون تومان برای تبلیغات کلیکی هزینه کردیم و 50% فروش وب سایت، افزایش یافت و 30 میلیون تومان به درآمد خالص حاصل از فروش سایت اضافه شد.

برخی از معیارهای سنجش در جدول زیر آورده شده است:

با یک جستجو در گوگل میتوانید معیارهای مختلفی را برای سنجش رشد و پیشرفت کسب و کار پیدا کنید. همچنین میتوانید مقاله موجود در لینک زیر را بخوانید:  Esfahlan.com/KPI

جدول تناوبی سنجه های دیجیتال مارکتینگ B2B
5/5 - (1 امتیاز)

امتیاز کاربران

مفید بودن مقاله
سادگی درک مطلب

امتیاز کاربران: 5 ( 2 رای)
خروج از نسخه موبایل