راهنمای راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی موفق

راه اندازی و توسعه کسب و کار اینترنتی موفق، نیازمند داشتن استراتژی کسب و کار و پلن مارکتینگ مبتنی بر مدل کسب و کار است.

در این صفحه موارد لازم برای یک شروع راهبردی با امکان رشد سریع را ارائه می‌کنیم.

راهنمای راه اندازی کسب و کار اینترنتی

تصور کنید با دوستانتان در یک سفر تفریحی هستید و به گوشیتان پیامی می آید که نشان میدهد از فروشگاه اینترنتی شما خریدی انجام شده و مبلغ آن به حساب شما واریز شده. یا تصور کنید صبح از خواب بیدار میشوید و موبایل خود را چک میکنید و  میبینید از سایت شما خرید شده و مبلغ آن به حسابتان واریز شده.

بله میتوان با راه اندازی کسب و کار اینترنتی و توسعه آن به چنین روش کسب درآمدی دست یافت. کسب و کار اینترنتی سیستمی بوده و 24 ساعت در کل روزهای سال میتواند خدمات و محصولات شما را طبق برنامه ریزی شما بفروشد.

دراینجا قصد داریم اصول راه اندازی کسب و کار اینترنتی و موارد لازم را توضیح دهیم. در صورتی که قصد راه اندازی یا توسعه کسب و کار آنلاین دارید، با دقت بخوانید.

در صورت نیاز به مشاوره کسب و کار اینترنتی میتوانید با پر کردن فرم مشاوره سوالاتتان را از ما بپرسید.

مزایای واقعی کسب و کار اینترنتی چیست؟

کسب و کار اینترنتی معمولا به شکل سیستمی است و دارای مزایای تکثیرپذیری، تکرارپذیری، مقیاس پذیری است. در کنار این موارد، مهمترین مزیتهای کسب و کار اینترنتی فعال و در دسترس بودن 24 ساعته آن در تمام ایام سال برای کل افرادی است که دسترسی به اینترنت دارند.

همچنین بازاریابی کسب و کار اینترنتی و راه های افزایش فروش اینترنتی بسیار بیشتر از کسب و کارهای سنتی است.

کسب و کارهای آنلاین به دلیل ذخیره اطلاعات در پایگاه داده، میتوانند گزارشهای بسیار کامل و حرفه ای از فعالیتها و فرآیندهای مختلف ان را ارائه دهند.

برای مثال شما میتوانید به راحتی از کاربران، مشتریان، بازدیدکنندگان، فروشها، میزان درآمد، و تمام موارد دیگر، گزارش تهیه کنید. این گزارش ها در تحلیل و برنامه ریزی استراتژیک برای توسعه کسب و کار، بسیار حیاتی هستند، اما در اغلب کسب و کارهای سنتی چنین قابلیتی وجود ندارد و بهبود وضعیت موجود به دلیل عدم درک آن با سنجه های عددی عملکرد (یعنی KPI ها) امکان‌پذیر نیست.

راه های کسب درآمد از اینترنت چیست؟

برخی از راه های کسب درآمد اینترنتی را در نقشه ذهنی زیر نشان داده ام. البته تنوع بسیاری برای کسب درآمد از اینترنت وجود دارد که اینها شاید مهمترین و رایج ترین راه های کسب درآمد از اینترت به شمار بیایند.

اصول راه اندازی کسب و کار اینترنتی

اصول راه اندازی کسب و کار اینترنتی مانند اصول کسب و کارهای دیگر است. همانطور که کسب و کارهای موفق دارای استراتژی، هدف، پلن بازاریابی، روش اجرای از کوچک به بزرگ، مدل کسب و کار و مراحل راه اندازی گام به گام از ایده تا برند را دارند، کسب و کارهای اینترنتی نیز به این اصول و قواعد باید پایبند باشند تا بتوانند با ریسک کم و بهره وری بالا به اهداف خود برسند.

قبلا در این مورد در سایت اسفهلان نوشته ایم و میتوانید برای مطالعه بیشتر به لینک مرتبط مراجعه کنید.

چگونه یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنیم؟

برای راه اندازی هر کسب و کاری منجمله کسب و کار اینترنتی، مهمترین موضوع داشتن ایده است. ایده های کسب و کارهای بزرگ معمولا در کف بازار و با مشاهده مسئله های حل نشده مشتریان و کسب و کارهای دیگر، ایجاد میشوند.

برای رسیدن به ایده های کسب و کاری عالی باید نیازهای اشباع نشده و مسائل حل نشده را پیدا کنیم. خود اینترنت، چنین امکانی را در اختیار ما میگذارد تا بتوانیم از روی جستجوهای کاربران و بررسی وضعیت بازار و کسب و کارهای موجود، گپ ها و فرصت های طلایی بازار را شناسایی کنیم.

بعد از شناسایی این فرصتها باید ایده هایمان را ارزیابی کنیم که اینترنت بهترین راهکارها را در اختیار ما قرار میدهد تا چنین کاری را انجام دهیم.

با اجرای روش ناب یا LEAN Startup میتوانیم ایده های کسب و کاری را بسنجیم و اگر مدل کسب و کارمان با واقعیت مطابقت داشت آنها را توسعه دهیم.

نمونه کسب و کارهای اینترنتی موفق ایرانی

شاید این بخش نیاز به توضیحات نباشه، حتما کسب و کارهای اینترنتی موفق همچون، دیجیکالا، اسنپ، تپسی، دیوار، باما، فرانش، ایسمینار، آپارات، و صدها فروشگاه اینترنتی دیگر را میتوانیم نام ببریم.

ایده های راه اندازی کسب و کار اینترنتی با سرمایه کم

ده ها ایده برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی با سرمایه کم مثلا با 10 میلیون تومان، یا 20 میلیون تومان یا 50 میلیون تومان میتوانیم معرفی کنیم که کارآفرینان علاقمند و مشتاق و اهل عمل میتوانند هر کدام را راه اندازی کنند.

حتی میتوان کسب و کارهای خانگی راه اندازی کرد و با کمک اینرنت برای فروش محصولات یا خدمات، جذب مشتری کرد.

برای مثال شما میتوانید مهارتها و تخصصهای خود را از طریق اینترنت آموزش دهید و برای فروش به عموم مشتریان مرتبط، در وب سایت خود قرار دهید.

یا میتوانید خدمات اختصاصی خود را برای گروه خاصی از مشتریان ارائه کنید که میتوانند از طریق وب سایت شما در مورد آن اطلاعات کسب کرده و سفارش دهند.

یا میتوانید فایلها و پروژه ها و کدهای مختلف را از طریق یک فروشگاه اینترنتی بفروشید.

هر کدام از این کسب و کارها قابلیت توسعه از ابعاد مختلفی را دارا است. مثلا میتوانید تنوع محصول یا خدمات خود را گسترش دهید یا تعداد ارائه کنندگان خدمات خود را زیاد کنید یا راههای جذب مشتری برای محصولات تکرارپذیر را بیشتر کنید. یا مقیاس کسب و کارتان را در صورت سیستمی بودن با جذب سرمایه گسترش دهید.

مجوزهای لازم برای کسب و کار اینترنتی چیست؟

در بسیاری از موارد در زمان شروع و راه اندازی کسب و کار اینترنتی، نیازی به مجوزهای خاصی نیست.

البته اغلب کسب و کارها برای افزایش اعتبار خود و اعتماد مشتریان خود، برای کسب و کار آنلاین خود، نماد اعتماد الکترونیکی یا اینماد میگیرند که کارش اهراز هویت شما و معرفی شخص حقیقی یا شرکت حقوقی شماست طوری که کاربر سایت شما بداند که با شخص واقعی طرف حساب هست و در صورت پرداخت و عدم دریافت خدمات یا محصولات مورد انتظار میتواند از مراجع قانونی پیگیری کند.

قبلا در مقالاتی در مورد مجوزهای کسب و کار اینترنتی توضیح داده ام که میتوانید از لینکهای زیر مطالعه کنید.

موارد مورد نیاز برای شروع کسب و کار اینترنتی چیست؟

هر کسب و کار به طور رایج دارای 9 بخش اصلی است که مدل کسب و کار شما را مشخص میکند. مهمترین مواردی که برای کسب و کار اینترنتی باید داشته باشید موارد زیر است:

  • ارزش پیشنهادی (که میتواند محصول یا خدمات شما باشد که به حل مسائل مشتریان خاصی کمک میکند)
  • گروه مشتری نیازمند به راهکارها و ارزش پیشنهادی شما
  • کانال هایی برای جذب مشتری (که میتواند شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام، تلگرام و یا وب سایت شما باشد که هر کدام مزایا و قابلیتهایی دارند که در موردش میتوانیم صحبت کنیم)
  • جریان درآمدی یا مدل درآمدی (یعنی باید روشی برای دریافت پول در ازای ارائه ارزش و راهکارها به مشتریان داشته باشید مثلا دریافت پول بابت ارائه خدمات، یا دریافت مبلغی بابت اشتراک در سایت شما و …)

5 بخش دیگر نیز در مدل کسب و کار شما باید باشد تا کسب و کارتان مدل کاملی داشته باشد. در مورد مدل کسب و کار به طور مفصل صحبت کرده ایم و درصورت نیاز میتوانید با پر کردن فرم مشاوره در این موارد راهنمایی دریافت کنید.

وب سایت، کانال اصلی کسب و کارهای اینترنتی است!

داشتن وب سایت با قابلیت ثبت سفارش، داشتن فرم، محتوایی ارائه اطلاعات در مورد ارزش پیشنهادی کسب و کار، معرفی برند، اطلاعات تماسی، قابلیت پرداخت اینترنتی و فروش اینترنتی و موارد بسیار دیگر، مهمترین کانال یا بخش کسب و کار اینترنتی به شمار می آید.

فعالیت در شبکه های اجتماعی میتواند منجر به بازاریابی سریع شود، ولی وب سایت، سیستم کسب و کارهای اینترنتی را میسازد، سیستمی با قابلیت اعتمادسازی، فروش، جذب مشتری از گوگل، جمع آوری اطلاعات تماسی از مشتریان، گزارشها و تحلیلهای مختلف از کسب و کار، علاقمندی های مشتریان، و موارد بسیار دیگر.

چگونه برای کسب و کار اینترنتی مشتری جذب کنیم؟

بازاریابی اینترنتی و جذب مشتری برای کسب و کارهای اینترنتی بسیار آسانتر از کسب و کارهای سنتی است. زیرا کافی است مخاطبین و مشتریان بالقوه خود را به سمت وب سایت خود هدایت کنیم تا از سایت بازدید کنند.

راه های مختلفی برای معرفی وبسایت و جذب مشتریان برای بازدید از وبسایت و خدمات و محصولات کسب و کارمان هست. بهترین راه، سئو (SEO) است. سئو به مجموعه فرآیندها و کارهایی گفته میشود که باعث میشود در نتایج موتورهای جستجوی اینترنتی همچون گوگل بالاتر از بقیه دیده شویم و کاربران گوگل را به سایت مان بکشاند.

برای سئو ابتدا باید مشخص کنیم در چه حوزه هایی میخواهیم جستجوکنندگان در گوگل به وب سایت ما وارد شوند و بعدش چه محتوایی را باید ببینند که به واسطه آن اطلاعاتی که دریافت میکنند به محصول یا خدمات ما علاقمند شده و اعتماد کنند و آن را بخرند یا سفارش دهند.

درمورد اینکه سئو چیست؟ چه کاربردی دارد؟ و برای چه کسانی توصیه نمیشود قبلا مطالب زیادی در سایت اسفهلان منتشر کرده ایم که میتوانید با کلیک روی لینک های زیر هر کدام را مطالعه کنید.

همچنین به دلیل اهمیت بالای سئو برای کسب و کارها، وبسایت جداگانه ای به اسم (SOE84.ir) راه اندازی کرده ایم که در مورد تدوین استراتژی سئو و بهینه سازی سایت آموزش و خدمات اختصاصی ارائه می‌کنیم.

سوالات رایج کسب و کار اینترنتی

آموزش خصوصی کسب و کار اینترنتی

ارتباط تلفنی /واتساپی / تلگرامی 09361779010

فهرست مطالبی که می‌خوانید

سوالات رایج کسب و کار اینترنتی

شاید جواب سوالتان را همینجا پیدا کنید!

کسب و کار اینترنتی مثل زراعت و باغبانی است یعنی در ابتدا کلی زمان و هزینه میذاریم تا مزرعه یا باغی را بسازیم و آباد کنیم و بعد از محصولات آن برداشت کنیم.

رایج ترین نوع کسب و کار اینترنتی، راه اندازی فروشگاه اینترنتی است که در زیر 3 ماه هم به درآمد می‌رسد.

برای برند شدن و شناخته شدن در بین مردم زمان بیشتری نیاز است تا با تولید و انتشار مستمر محتوا به صورت متمرکز و مفید نیاز است و ممکن است بیش از 3 سال زمان ببرد مگر اینکه از روشهای هک رشد و بازاریابی ویروسی و عصبی استفاده شود.

کسب و کارهای اینترنتی بر اساس نیاز به منابع مختلف و براساس مقیاسشان میتوانند با سرمایه های کوچک همچون 20 میلیون تومان شروع شوند. بسته این که چقدر از کارها قرار است توسط خود شما یا برون سپاری انجام شود و چقدر میخواهید تبلیغ کنید یا برای تولید هزینه کنید، مبلغ سرمایه گذاری اولیه میتواند بیشتر از این مورد نیاز باشد. اما با مبالغ کوچک مثل 20 میلیون میتوان کسب و کاری را شروع کرد و بعد توسعه داد.

کسب و کار اینترنتی برای هر شخصی که سواد خواندن و نوشتن دارد و دسترسی به اینترنت دارد، امکانپذیر است.

برای مثال افرادی با سن کم چه دختر و چه پسر و یا افرادی با سن بالا توانسته اند ایده های خود را از طریق راه اندازی کسب و کار اینترنتی به ثروت تبدیل کنند. کافیست شروع و پیشرفت کار با اصول و بینش درست انجام شود.

بر حسب نوع مدیریت کسب و کار اینترنتی مهارتهای مورد نیاز فرق میکند، برای مثال اگر خودتان میخواهید وب سایت یا فروشگاه اینترنتی را راه اندازی کنید باید یاد بگیرید چگونه یک سایت فروشگاهی را 0 تا 100 بسازید.

یا اگر میخواهید وب سایت خودتان را سئو کنید تا در گوگل در نتایج بالاتر دیده شوید باید یاد بگیرید چگونه سایت را سئو کنید یا چگونه تولید محتوا کنید.

البته همه این موارد را میتوانید به افراد فریلنسر، یا شرکتهای خدمات اینترنتی، یا افراد آموزش دیده خودتان بسپرسید.

مهمترین دلایل بر اساس تجربیات ایرانی و خارجی برای موفقیت یک بیزینس و استارتاپ اینترنتی، عبارتند از:

  • شروع و ورود به موقع به بازار
  • تولید محتوای مفید مستمر در راستای استراتژی برند
  • داشتن سند استراتژی مدون
  • مهارت رهبری مدیر کسب و کار برای تیمسازی و الهام بخشی برای تیم
  • نوآوری و خلاقیت برای رفع چالشها و نیازهای اشباع نشده بازار و مشتریان
  • طراحی ارزش پیشنهادی یکتا
  • بازاریابی مغناطیسی (ترکیبی هوشمند از بازاریابی عصبی، محتوایی، دیجیتال)

عدم عملگرا بودن و عدم کار مستمر.

نداشتن علاقه یا هدف مشخص در کسب و کار اینترنتی، باعث میشود جزو اولویتهای مالکان کسب و کار نباشد و به مرور زمان هیچ کاری برای بهبود مستمر (کایزن) انجام نمیشود و سایت به ورطه فراموشی فرو می‌رود.

بهترین کار برای جلوگیری از شکست در کسب و کار اینترنتی و اتلاف هزینه و زمان بالا این است که قبل از شروع با یک مشاور کسب و کار اینترنتی با تجربه جلسه مشاوره و جلسه تدوین سند استراتژی بذارید و نقشه راه و اهداف را دقیق مشخص کنید.

4.7/5 - (4 امتیاز)
4.7/5 - (4 امتیاز)
پیمایش به بالا