طراحی سایتآموزش و یادگیریایدهبازاریابیبازاریابی دیجیتالبهترین هاتوسعه فردیسئو و بهینه سازیکسب و کاروردپرس
موضوعات داغ

هشدار⚠️: قبل از چندمیلیون، هزینه سایت، بخوانید!

نکاتی مهم برای تصمیمگیری و انتخاب در مورد طراحی سایت

حتما به عنوان یک کارآفرین تصمیم گرفته اید کسب و کارتان را اینترنتی کنید و دوست دارید با هزینه مناسب، نتیجه مطلوبی کسب کنید، به احتمال زیاد اهدافی بلند مدت و چشم اندازی روشن یا نیمه روشن از آنچه میخواهید به آن برسید، دارید. یکی از مهمترین سوالها این است، با این همه تنوع در فناوری، میخواهید مهمترین بخش کسب و کار اینترنتی خودتان، یعنی وب سایت شما، با چه روش یا زبان یا سیستم مدیریت محتوایی، راه اندازی شود؟!

در صورتی که می‌خواهید راه اندازی فروشگاه اینترنتی یا راه اندازی وب سایت برای کسب و کارتان را شروع کنید، توصیه می‌کنم خیلی سریع این مقاله را بخوانید و از مزایا و هزینه ها حالت های مختلف آگاه شوید.

اگر سوال شما این است که ..

  • طراحی سایت با چه زبانی بهتر است؟
  • برای راه اندازی وب سایت، وردپرس بهتر است یا کدنویسی و برنامه نویسی؟
  • بهتر است سایت با چی ایجاد شود؟ وردپرس یا ASP .Net دات نت؟

در این مقاله یک حالت متداول را که دو راهی برای صاحبان کسب و کار است را بررسی می کنیم…

هر کدام مزایا، نقاط قوت و ضعفهایی دارد و هزینه هایی برایتان دارد که بهتر است قبل از تصمیم با آنها کمی آشنا شوید در ادامه …

هدف اسفهلان، همواره کمک به رشد توسعه فردی کارآفرینان و توسعه کسب و کارها، به شکلی موثر و کارا، برای صرفه جویی در هزینه‌های مالی و زمانی بوده است. و این مقاله در این راستا، برای جلوگیری از اتلاف هزینه ها و زمان با ارزش شما نوشته میشود تا بتوانید تصمیمی مناسب بگیرید.

موضوعات اصلی این مقاله: راه اندازی یا باز طراحی وب سایت، انتخاب سیستم مدیریت محتوای سایت، و انتخاب زبان برنامه نویسی برای توسعه وب سایت است.

✅نکته مهم: داشتن یک وب سایت خوب، به تنهایی نمیتواند باعث رشد سریع شود، باید اصول و قوانین موفقیت کسب و کار را رعایت کنید و حتما یک “مدل کسب و کار جامع” برای ایجاد برند و کسب و کار موفق داشته باشید.

قبل از این که موضوع انتخاب سیستم توسعه سایت را توضیح دهم، اجازه دهید چند نکته مهم در مورد تصمیمات قبل از راه اندازی کسب و کار، را باهم مرور کنیم.

تصمیمات قبل از راه اندازی کسب و کار اینترنتی!

برای افزایش بهره وری کارها و کاهش هدر رفت منابع مالی و زمانی، بهتر است قبل از شروع هر کاری، با چند نفر که تجربه مشابهی دارند و چندگام از شما قبل تر شروع کرده اند، مشورت کنید. در موارد زیر حتما از مشورت چند متخصص یا افراد باتجربه استفاده کنید:

  • هزینه های مورد نیاز برای رسیدن به آنچه مدنظرتان است
  • مواردی که پیش بینی نشده و بعدا پیش می آید
  • منابع انسانی مورد نیاز
  • مهارتهای مورد نیاز
  • اشتباهات
  • ریسک ها
  • و مواردی همچون بهترین سیستم مدیریت کار

مقایسه وردپرس و دات نت

وردپرس (Wordpress) یک سیستم مدیریت محتوای (CMS) آماده است که به زبان PHP نوشته شده است و چون به صورت سورس باز ارائه شده است، قابلیت توسعه بالایی دارد و همچنین صدها شرکت در کل دنیا، افزونه ها و ماژولهایی برای کارهای مختلف توسعه داده اند که با هزینه پایین و حتی رایگان برای استفاده عموم در دسترس است.

دات نت یا DotNet کتابخانه ای است که توسط مایکروسافت برای برنامه نویسی ایجاد شده و معمولا با زبانهای برنامه نویسی سی شارپ C# یا ویژوال بیسیک برنامه نویسی میشود. DotNet خود به تنهایی سیستم مدیریت محتوا یا CMS نیست. اما با دات نت، CMSهایی هم چون دات نت نیوک Dot Net Nuke (DNN) توسعه داده شده است.

سیستم مدیریت محتوای دات نت نیوک و وردپرس
سیستم مدیریت محتوای دات نت نیوک و وردپرس

سیستم مدیریت محتوا با دات نت

مهمترین سیستم مدیریت محتوای نوشته شده با دات نت، Dot Net Nuke یا DNN است. که به صورت پولی ارائه میشود و در ایران از نسخه های قدیمی آن به رایگان و به صورت محدود استفاده میکنند.

سیستم مدیریت محتوا با PHP

مهمترین سیستم مدیریت محتوای نوشته شده PHP، وردپرس یا Wordpress است که حدود 70 درصد بازار ایران و 60 درصد بازار جهان از آن استفاده میکند و به صورت رایگان ارائه شده است.

در ادامه هر کدام از موارد بالا را به طور کلی ازجنبه های مهم برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی بررسی میکنیم.

طراحی سایت و برنامه نویسی سایت دات نت
طراحی سایت و برنامه نویسی سایت دات نت
[restric]

شاید امروزه دات نت، بهترین کتابخانه و محیط برنامه نویسی برای توسعه اپ و وب باشد که در زیر با نگاهی کلی در مورد کاربرد آن در طراحی سایت، را بررسی میکنیم.
[/restrict]

دات نت

برنامه نویسی دات نت به برنامه نویسان این امکان را میدهد تا هر نوع سیستمی را به شکل بهینه توسعه دهند. دات نت توسط شرکت مایکروسافت کاملا مهندسی نرم افزار شده و کتابخانه توابع برنامه نویسی شده آماده ای برای برنامه نویسان است. اما آیا دات نت برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی مناسب است؟؟

در پاسخ باید بگوییم بله، دات نت برای توسعه اپلیکیشنها و سایتهای مختلف بسیار مناسب است. تنها چیزی که نیاز است، تخصص برنامه نویسی یا تیم پشتیبان متخصص است.

آیا دات نت برای انواع سایتها حالت آماده ای دارد که بتوان با آن خیلی سریع و کم هزینه سایت راه اندازی کرد؟
پاسخ منفی است!
برای ایجاد سایت با دات نت باید یا از صفر سایت را طراحی کرد و یا از سیستم های مدیریت محتوای آماده مثل دات نت نیوک DNN استفاده کرد.

آیا دات نت نیوک پاسخگوی نیازهای راه اندازی یک سایت هست؟
بله با دات نت نیوک میتوان وب سایتهای داینامیک یا پویا ایجاد کرد. اما دات نت نیوک رایگان نیست و در ایران نمایندگی ندارد و همچنین چون پشتیبانی و توسعه دهنده کمتری دارد، هر نوع ماژول یا افزونه ای در آن آماده وجود ندارد و اگر وجود دارد هزینه بسیار بالایی دارد.

سئوی سایت های دات نت

سئوی سایتهای دات نت هیچ محدودیتی ندارد، اما اغلب به خاطر نبود ابزارهای آماده و نبود آشنایی کامل برنامه نویس با سئوی تکنیکال، موارد بسیاری که باید در بهینه سازی سایت رعایت شود، رعایت نیمشود. این عامل باعث شده تقریبا اغلب سایتهای دات نت سئوی ضعیفی داشته باشند و در گوگل رتبه خوبی نگیرند. در صورتی که تمام عوامل موثر در سئو در دات نت رعایت شود، سئوی سایت خوب میشود اما هزینه های بالایی برای به روزنگه داشتن و برنامه نویسی نیاز دارد که اغلب شرکتها از آن صرفنظر میکنند.

مزایای دات نت

سیستم توسعه قدرتمند ویژوال استادیو برای توسعه دهندگان و برنامه نویسان

معایب و مشکلات دات نت

مهمترین اشکالات وارد بر توسعه سایت با دات نت در ایران:

  • هزینه های بالا و زمان بیشتر برای توسعه، سفارشی‌سازی و نگهداری سایت دات نت
  • سئوی ضعیف
  • وابستگی زیاد به برنامه نویس
  • نداشتن سورس سایت
  • در اغلب موارد، عدم وجود صفحه ساز و فرم ساز برای مدیر یا پشتیبان سایت

سفارشی سازی سایت دات نت

همانطور که گفتیم دات نت امکانات فراوانی برای توسعه دهندگان سایت دارد. تنها مشکل این است که اغلب توسعه دهندگان، سورس یا منبع کدهای خود را در اختیار دیگران قرار نمیدهند، به همین دلیل توسعه دهندگان هر کدام ساختارهای خاص خود را ایجاد کرده و توسعه میدهند و تیم های دیگر اغلب نمیتوانند یا امکان را ندارند که سایت را تغییر دهند. این عامل باعث شده ابزارهای بسیار محدودی برای راه اندازی سایتهای دات نت توسعه داده شود و سایتهای بسیار اندکی با دات نت توسعه داده شده است.

تعداد استفاده کنندگان از دات نت برای طراحی سایت

به دلایل گفته شده از جمله هزینه بالا، سورس باز نبودن، و رایگان نبودن سیستم های دات نت، افراد و سازمانهای کمی از آن برای توسعه سایت استفاده میکنند و پشتیبانی کمتری وجود دارد. معمولا از هر 100 وب سایت 1 یا 2 سایت با دات نت توسعه داده شده است.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس (Wordpress)

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System سورس باز و رایگان است که از سال 2003 در دسترس عموم است. شروع وردپرس به صورت بلاگ بود و فقط برای مدیریت نوشته های یک بلاگ قابل استفاده بود، اما به مرور زمان، به دلیل سورس باز و رایگان بودن مورد توجه قرار گرفت و صدها شرکت برای آن ماژولهایی یا افزونه هایی (Plugins) توسعه دادند.

مزایای افزونه های وردپرس

مهمترین مزیتی که پلاگینها یا افزونه های وردپرس دارند این است که میتوان با هزینه بسیار پایین و گاهی حتی رایگان، هر نوع سایتی را طراحی کرد.

آیا در ایران دسترسی به این ماژولها و افزونه ها وجود دارد؟

بله. در ایران صدها تیم، هزاران ماژول را به فارسی ترجمه کرده و با هزینه پایین ارائه نموده اند.

تغییر ظاهر سایت وردپرسی

وردپرس مزیت دیگری که دارد این است که قالبهای آماده بسیاری ایجاد شده و قابل دسترس هست که تقریبا برای هر نوع کسب و کاری، دارای قالب آماده است. یک مزیت مهم دیگر این است که اگر روزی از ظاهر وب سایت خود خسته شدید مبتوانبد قالب دیگری برای سایت خود انتخاب کنید.

انتخاب قالب مناسب برای وردپرس میتواند به رشد کسب و کار شما کمک زیادی کند. برای اطلاعات بیشتر در این مورد، توصیه میشود مقاله انتخاب بهترین قالب وردپرس از نظر سئو، سرعت، زیبایی برای مدل کسب و کارهای مختلف را بخوانید!

سفارشی سازی در وردپرس

وردپرس به صورت اوپن سورس (Open Source) یا کدِ باز، ارائه شده و توسعه دهندگان و برنامه نویسان میتوانند به راحتی آن را ویرایش و توسعه داده و بر اساس هر نیازی سفارشی سازی کنند. این یک نقطه قوت دیگر هم دارد، اینکه در صورت نیاز به برنامه نویس توسعه دهنده برای سفارشی سازی سایت، همیشه به راحتی میتوانید چند نفر را پیدا کنید. و چون ساختار وردپرس را عموم توسعه دهنگان میدانند، کار توسعه سایت در مقایسه با دات نت با هزینه کم انجام میشود.

تعداد استفاده کنندگان از وردپرس برای طراحی سایت

به دلایل گفته شده از جمله هزینه پایین، سورس باز بودن، و رایگان بودن وردپرس Wordpress، افراد و سازمانهای زیادی از آن برای توسعه و راه اندازی سایت استفاده میکنند و پشتیبانی زیادی برای سایتهای وردپرسی وجود دارد. معمولا از هر 100 وب سایت حدود 70 سایت با وردپرس راه اندازی شده است.

سهم سیستم های مدیریت محتوای سایت از بازار
سهم سیستم های مدیریت محتوای سایت از بازار

سئوی وردپرس

وردپرس به دلیل داشتن افزونه های بسیار برای سئو و همچنین ساختار بهینه شده، بهترین گزینه برای SEO و گرفتن رتبه در گوگل است زیرا از نظر سئوی تکنیکال، بسیار اصولی برنامه نویسی شده و همچنین ابزارهای بسیاری به صورت رایگان یا کم هزینه برای بهینه سازی و سئوی سایت دارد.

مزایای وردپرس

مهمترین مزایای وردپرس عبارتند از:

  • راه اندازی آسان
  • سفارشی سازی و نگهداری وب سایت با هزینه پایین
  • طراحی و تغییر سایت با سرعت بالا
  • افزونه ها و قابلیتهای بی‌شمار
  • سئوی آسان و کم رقیب
  • رایگان و سورس باز بودن وردپرس

معایب و مشکلات وردپرس

نیاز به استفاده از منابع سرور هاست بهتر و بالاتر (که در حال حاضر هزینه هایی مشابه هاستهای ویندوزی مخصوص سایتهای ات نت دارد). این به دلیل ماژولهای زیاد وردپرس است و با انتخاب ماژولها یا افزونه های کمتر برای سایت، منابع کمتری از سرور نیاز است.

جمع بندی و نتیجه گیری

اگر در ابتدای کارِ راه اندازی کسب و کار اینترنتی هستید و میخواهید هزینه های کمتری داشته باشید و همچنین در آینده، هزینه های توسعه سایت و سفارشی سازی و تغییرات آن آسان‌تر و کم هزینه‌تر و سریعتر باشد، حتما توصیه میشود از وردپرس Wordpress استفاده کنید. ولی اگر میخواهید کسب و کاری بسیار بزرگ و خاص راه اندازی کنید که وردپرس به صورت آماده برای آن چیزی ندارد و همچنین میتوانید هزینه های بالای یک تیم پشتیبان و توسعه دهنده را در شرکت خود تامین کنید میتوانید از دات نت برای توسعه استفاده کنید. البته شرکتهای بزرگ دنیا و ایران نیز ترجیح میدهند با وردپرس کار کنند زیرا امکاناتش بسیار با سرعت، زیاد و به روزتر میشود.

در حال به روزرسانی هست ..این مقاله آموزشی صرفا بنا به نیاز کاربران و برای تصمیمگیری و انتخاب بهینه کارآفرینان و مدیران، نوشته شده است و بر اساس نظرات و سوالات شما  به روزرسانی خواهد شد. اگر مطالب این مقاله براتون مفید است و علاقمند به تکمیلتر شدن آن هستید، سوالات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات بنویسید.

کسب و کارتان را همین الان رشد دهید!

اسفهلان، با تحلیل، ارزیابی، مدلسازی، سیستم‌سازی و استفاده از روشها و تکنیکهای هک رشد، مهندسی بازار، تبلیغ‌نویسی (Copy Writing)، بازاریابی محتوایی، بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing)، بهینه‌سازی و سئوی سایت (SEO)، و با استراتژی‌های مختلف مثل LEAN، KAIZEN و بهینه‌سازی مدل‌های کسب و کار و برندسازی (Branding)، کسب و کارتان را توسعه میدهد.

اگر هدفی مشخص برای رشد و تغییر کسب و کارتان، افزایش فروش و یا راه اندازی یک کسب و کار جدید به شکل بهینه دارید، فرصت و زمان (گرانترین سرمایه) را هدر ندهید و همین الان فرم مشاوره را برای شروع کار، پر کنید!

همین الان میخواهم برای رشد و توسعه بیشتر، فرم مشاوره را پر کنم >>

5/5 - (1 امتیاز)

امتیاز به این مطلب

مفید بودن مطلب

امتیاز کلی مقاله

امتیاز کاربران: 4.82 ( 10 رای)
نمایش بیشتر

امین قاسمی اسفهلان

مشاور کسب و کار و رشد و توسعه فردی. موسس گروه ایران آسترا و گروه تخصصی جی آی اس آکادمی. علاقمند به شاگردی، راهبری، یادگیری و نوآوری. پیوسته در مسیر شاگردی رشد و موفقیت بوده و آموخته هایم را در سایت اسفهلان به اشتراک می‌گذارم. توانایی من، یک ذهن تحلیلگر و طراح برای حل مسائل کسب و کار اینترنتی و آنلاین، هک رشد سایت و افزایش فروش سایت است. طراحی و کارگردانی هنری ظاهر وب سایت و محتوای سایت توانایی دیگری است که از ذهن تحلیلگر و تحقیقات زیاد به دسته آمده است.

نوشته های مشابه

اشتراک
Notify of
guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

6 نظرات
Inline Feedbacks
دیدن تمام نظرات
سارا نظيفي
سارا نظيفي
4 years ago

سلام. ممنون بابت مقاله جامعی ک در مورد این موضوع نوشتین. بنظرم وردپرس بسیار بهتر هست این رو میشه از میزان کاربرد زیادش در بین طراحان سایت فهمید

حکیمه
حکیمه
4 years ago

خیلی خوب بود. فقط کاش اخرش تو جدول معایب و امتیازهای هر کدوم رو بصورت مقایسه واری مینوشتین تا در یک نگاه بشه دید و تصمیم گرفت.

تیم اسفهلان
تیم اسفهلان
4 years ago

هدف اصلی این مقاله ایجاد یک دید درست برای انتخاب موثر برای صرفه جویی در هزینه های راه اندازی، نگهداری و رشد کسب و کار اینترنتی براساس انتقال دانش و تجربه به دست آمده از چند کار شکست خورده پر هزینه و چندکار موفق است.

trackback
کدام فروشندگان وردپرس ایرانی قابل اعتمادتر هستند؟! - اسفهلان ? مشاور کسب و کار اینترنتی
4 years ago

[…] قبل از هزینه بالا برای طراحی سایت حتما بخوانید! […]

دکمه بازگشت به بالا

تماس با ما

پشتیبانی و مشاوره

برگشت به منوی تماس ها

پشتیبانی و مشاوره واتساپی

برگشت به منوی تماس ها

پشتیبانی و مشاوره تلگرامی

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها