آموزش و یادگیریبازاریابی دیجیتالبازاریابی محتواییتولید محتواسئو و بهینه سازیطراحی سایتفروش اینترنتیهک رشد

نکات کلیدی مراحل سئو و اینفوگرافی فاکتورهای مهم سئو 2019

نکات مهمی که وبمسترها و صاحبان کسب و کارها، قبل از سئو باید بدانند!

فاکتورهای مهم سئو چیست و برای انجام سئو محتوای سایت، کنترل سئوی سایت باید بدانیم مهمترین نکات سئو چیست و با رعایت نکات سئو چه نتیجه ای میگیریم.

سئو (SEO) یا یهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو، باعث میشود محتوای سایت شما در گوگل در رتبه های بالاتر و به شکل بهتر دیده شود، اما اینکار چه هزینه‌هایی دارد و چه تخصصهایی نیاز دارد؟!!

مهمترین هدف سئو،افزایش فروش اینترنتی است. با دو گام ساده:
1- جذب ترافیک

2- تبدیل به مشتری

تمام کارآفرینان موفقی که قوانین موفقیت را به درستی درک کرده اند، به صورت تجربی میدانند که هر کاری که ارزش یا منافعی را ایجاد کند، نیازمند هزینه است (بر اساس قانون مزرعه و قانون جبران).

سئو نیز باعث افزایش جذب مشتری و افزایش فروش اینترنتی میشود که به نوعی مهمترین هدف هر کسب و کاری است، بنابراین هزینه‌هایی نیاز دارد. سوال این است این هزینه ها آیا منطقی است؟ و اینکه چگونه محاسبه میشود؟ و چگونه میشود آنها را به حداقل رساند؟ … در این مقاله پاسخ این سوالات را میخوانید.

وب سایت اسفهلان، با هدف راحتتر کردن انتخاب و تصمیمگیری کارآفرینان و مدیران، و کاهش هزینه های اجرایی، برای مشاوره راه اندازی کسب و کار اینترنتی موفق، این مقاله را به تمام کاربران محقق و علاقمند به رشد حرفه ای، تقدیم میکند.

در این مقاله سوالات زیر پاسخ داده میشود:

  • هزینه سئو محتوای سایت چقدر است؟
  • فاکتورهای مهم سئو چیست و نحوه کنترل سئو سایت چگونه انجام میشود؟
  • هزینه سئوی سایت چگونه محاسبه میشود؟
  • هزینه سئوی سایت به چه عواملی ارتباط دارد؟
  • چقدر محتوا نیاز است تا سایت در یک کلمه در گوگل به رتبه اول برسد؟
  • کم هزینه ترین حالت سئو به چه نحو است؟
  • سئوی سایت چندزبانه و انگلیسی به چه نحو است؟
  • چه افراد و منابع انسانی و با چه تخصصهایی برای سئو نیاز است؟
  • پیش نیازهای سئو چیست؟
  • سئو چگونه فروش را افزایش میدهد؟
  • آیا برای جذب مشتری بیشتر، راهی بهتر از سئو وجود دارد؟
  • چه مواردی باید در قرارداد سئوی سایت ذکر شود؟

توصیه میکنم قبلا از خواندن این مقاله حتما مقاله کوتاه مقابل را بخوانید: “سئو چیست و چگونه کار میکند؟

با خواندن این مقاله با روش کار کلی گوگل برای رتبه بندی سایتها آشنا میشوید و میدانید سئو چگونه کار میکند.

بهتر از قبل از شروع کار به طور کلی بدانید چه فاکتورهایی سئوی سایت را بهتر میکند.

فاکتورهای مهم سئو سایت

در ادمه در مورد مراحل کلی و گامهای کلیدی برای سئوی سایت توضیح خواهم داد.

سئو و 20 عامل مهم در سئو در سال 2018
سئو و 20 عامل مهم در سئو در سال 2018

مراحل کلی سئو

سئو یکی از مراحل اصلی در بازاریابی دیجیتال (دیجیتال مارکتینگ) است و آن نیز شاخه ای از دانش بازاریابی است. بازاریابی همیشه همراه با برندسازی اتفاق می افتد و قبل از آن نیز باید مدل کسب و کار به طور مشخص و دقیق تعیین شود تا تمام اعضایی که بخشی از سئو، دیجیتال مارکتینگ، تولید محتوا و ارتباط با مشتری را به عهده دارند خود را با اهداف سازمان و برند همسو کنند.

سئو قوی‌ترین کانال جذب مشتری در حال حاضر است. نکته اینجاست که برای رسیدن به این ارزش باید هزینه آن پرداخته شود و آن زمان برای تحلیل، طراحی استراتژی، تولید محتوا، بازخوردگیری و بهبود مستمر است.

برای درک روابط بین اجزای تقویت کننده برند و نقش بازاریابی محتوایی در پروسه راه اندازی کسب و کار، برندسازی و بازاریابی توصیه میکنم حتما مقاله “مدل کسب و کار جامع برای ایجاد یک برند موفق“را مطالعه کنید و همچنین فایل مربوط به “چک لیست سوالات اساسی کسب و کار هدفمند” را دانلود کنید و پاسخ دهید.

مدل کسب و کار جامع، چگونه یک برند بسازیم؟ چگونه یک کسب و کار، را اندازی کنیم؟
مدل کسب و کار جامع، چگونه یک برند بسازیم؟ چگونه یک کسب و کار، را اندازی کنیم؟

حال که با مدل کسب و کار جامع آشنا شده اید و همچنین سوالات کلیدی کسب و کار خود را پاسخ داده اید، در ادامه میتوانید مراحل کلی سئو را مطالعه کرده و برای هر گام، اقدامات لازم را انجام دهید.

درک نیازها و شناخت رفتار مشتریان

مهمترین بخش هر مدل کسب و کاری، بخش مشتریان است. در نخستین گام راه اندازی کسب و کار و پلن بازاریابی باید بخشی از مشتریان را به عنوان بازار هدف اصلی تعیین کنید و برای آن بخش از مشتری، پرسونایی دقیق و گویا ایجاد کنید.

خیلی از کسب و کارها این مرحله را جدی نمیگیرند و بعد از مدتها هزینه، تازه به نقطه ای میرسند که میبینند مشتریان اصلا به آنها توجه نمیکنند. مشخص است مشکل کجاست، این کسب و کارها به مشتری، نیازهایش و اولویت های مشتری توجه نکرده‌اند و این امر باعث میشود برندشان محبوبیتی در بین مشتریان بالقوه پیدا نکند و مورد توجه قرار نگیرد. این موضوع 3 مشکل به وجود میاورد:

  • عدم جذب ترافیک و مشتری
  • عدم رضایت و مجبوبیت بین افراد (طوری که حتی اگر بعد از سئو، در رتبه 1 گوگل هم باشند ممکن است مشتریان آنها را کلیک نکنند!!!) نکته: یک مشتری ناراضی در یک سال ممکن است 10 مشتری بالقوه را به نامشتری تبدیل کند.
  • زمان و هزینه های بالایی که از بین رفته

مهترین مرحله بازاریابی، و مهمترین بخش مدل کسب و کار، شناخت مشتری و نیازها و خواسته‌های اولویت دار اوست.

برای شناخت مشتریان و رفتار آنها، بهتر است پرسونای خریدار یا پرسونای مشتری ایجاد کنید. و بعد بر اساس شناختی که از مشتری دارید نقشه سفر خرید مشتری را درک و طراحی کنید.

گام بعدی طراحی ارزش پیشنهادی است.

ایجاد ارزش برای نیازهای مشتری

بعد از شناخت مشتری و نیازهای او، حالا وقت این است که محصول یا خدمات خود را به شکلی ارائه کنید که برای مشتریان شما دارای ارزش باشد و از پرداخت بابت آن حس خوبی داشته باشند و باعث جلب توجه مشتریان شود.

طراحی ارزش پیشنهادی یکتا با مزیت رقابتی، مرحله بسیار مهمی در مدل کسب و کار است و باید به طور مستمر، با استراتژی کایزن بهبود داده شود.

بازخوردهایی که از گزارشهای آنالیز سئو (مثلا با ابزارهایی مثل Google Search Console و Google Analytics) به دست میاورید میتواند اطلاعات بسیار مفیدی برای کسب و کارها ایجاد کند که با آن، محصول، خدمات، مدل کسب و کار و استراتژی بازاریابی خود را پیوسته بهبود دهند.

======================================================

برای دسترسی به این بخش از محتوا و مشاهده کامل محتوا و لینکها، وارد اکانت خود شوید.

ثبت نام در سایت | ورود به سایت

======================================================

گام مهم بعدی ایجاد وب سایت است.

ایجاد سایت برای معرفی محصول و خدمات

این مورد با توجه به جزئیات زیاد، در اینجا توضیح داده نشده و برای اطلاعات بیشتر میتوانید به مطالب مربوط به طراحی وب سایت بر اساس مدل کسب و کار مراجعه کنید.

جذب مشتری

بخش مهم دیگری که در مدل کسب و کار و برنامه ریزی بازاریابی شما بسیار کلیدی و حیاتی است، کانالها است. کانالهای کسب و کار مثل رودخانه هایی است که مشتریان را به دریای کسب و کار شما جذب و وارد میکند.

قبلا در تعریف ساده ای از بازاریابی اینترنتی گفتیم که

بازاریابی اینترنتی یعنی = ترافیک + تبدیل

برای بازاریابی اینترنتی باید دو مرحله اساسی انجام شود یکی جلب توجه مشتری یا جذب بازدیدکننده به سایت و دیگری تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری که طی یک پروسه انجام میشود و برای درک بهتر میتوانید مقاله “طراحی نقشه سفر مشتری” را مطالعه کنید.

در ادامه کانالها را توضیح میدهم

کانال‌ها در مدل کسب و کار و بازاریابی

همانطور که گفتیم کانالها برای اطلاع رسانی، تبلیغات، فروش، تحویل خدمات و ارتباط با مشتری، در هر کسب و کاری مورد نیاز است. ما 19 کانال بسیار مهم و کلیدی برای جذب مشتری، تبلیغات و فروش داریم که مهترین کانال در بین همه اینها، سئو (SEO) یا بهینه سازی سایت است.

امروزه گوگل با الگوریتم هایی که دارد تمام تلاشش را به صورت هوشمند انجام میدهد تا بهترین گزینه را به مشتریان خودش ارائه کند. گوگل دو نوع یا 2 وجه مشتری دارد، یک وجه آن جویندگان یا پرسش‌کنندگان هستند و وجه دیگر مشتریانش، صاحبان کسب و کارها هستند که تمام تلاششان این است که در دید و تیررس مشتریان خود باشند.

امروزه تقریبا هر کسب و کاری میداند که مشتریانش در گوگل به دنبال پاسخی برای سوالات خود یا تصمیمگیری برای خرید آسان یک محصول و یا جمع آوری اطلاعات در مورد یک محصول یا خدمات هستند. به همین دلیل تمام بیزینسهای هوشمند تلاش خود را میکنند از روشهای هوشمندی همچون گوگل مشتری خود را به دست آورند. اما چرا گوگل بهتر از بقیه کانالهاست؟

چرا گوگل بهترین کانال برای جذب مشتری است؟

برای رسیدن به مشتری اگر یک اتصال در نظر بگیریم، آن اتصال میتواند کششی یا فشاری باشد. در حالت فشاری، کشب و کارها تلاش میکنند به زور و بدون درخواست افراد، خود را به آنها نشان دهند، بنابراین در رادیو، تلویزیون (مثلا وسط سریال مورد علاقه اغلب مردم یا وسط فوتبال) تبلیغ میکنند. به این روش بازاریابی فشاری گفته میشود و معمولا اثربخشی بسیار کمی در جذب مشتری دارد، زیرا افراد این نگرش را دارند که کالا یا خدماتی که تبلیغ میشود، حتما کیفیت ندارد و خریداری ندارد.

در مقابل بازاریابی برونگرا یا فشاری، نوع دیگری از بازاریابی داریم که به بازاریابی درونگرا یا کششی معروف است. در این حالت کاربر دنبال یک راهکاری برای رفع نیاز یا مشکلی است و اگر شما گزینه مناسبی باشید، گوگل شما را به او معرفی میکند و کاربر چون خودش شما را پیدا کرده است بیشتر اعتماد کرده و با کشش به سمت محصول شما، اطلاعات کسب میکند که این میتواند ابتدای مسیر خرید مشتری باشد.

پس باید تلاش کنیم تا در گوگل که در هر دقیقه به میلیاردها پرسش آدمها در کل دنیا پاسخ میدهد، در رتبه بالاتری در نتایج دیده شویم. به همین خاطر است که سئو یا بهنیه سازی سایت برای موتورهای جستجو، بهرین گزینه است.

از طرف دیگر سایت شما 24 ساعته از هر جای دنیا در دسترس مشتریان و پاسخگوی آنهاست.

آمار نشان میدهد که حدود 90% کسانی که از طریق سئو و سایت شما با کسب و کارتان و محصول یا خدمات شما آشنا میشوند، خریدار نیازمند راهکار شما هستند. پس توضیه میکنم این مورد را فراموش نکنید و برای سئو، بودجه ای را در کسب و کارتان نظر بگیرید!

تقویت کانالها

چگونه یک کسب و کار برای بازایابی بهتر باید کانالهای خود را تقویت کند؟

پاسخ: تولید محتوای باارزش و مفیدی است که توجه مشتری را به خود جلب کند.

در این مورد در مقاله استراتژی بازاریابی محتوایی بیشتر صحبت میکنیم.

تولید محتوا

تولید محتوای با ارزش برای وب سایت و شبکه های اجتماعی، اثرگذارترین کار در حلب توجه مشتریان و ایجاد حس خوب در مشتریان نسبت به برند شماست. این موضوع بسیار گستردگی فراوانی دارد و مقالات زیادی در اینترنت حول این موضوع خواهید یافت و ما نیز یک مدل جامع برای این موضوع ایجاد کرده ایم که میتوانید آن را از طریق تماس با تیم اسفهلان، برای استفاده خود، درخواست کنید. میتوانید با مطالعه مقاله “نکات مهم در استراتژی تولید محتوا” موارد مهمتر را یاد بگیرید، این مقاله شامل بیش از 70 نکته برای تولید محتوا است.

ارزیابی

گام کلیدی بعدی در سئو، ارزیابی مستمر است.

افراد موفق یا جویای موفقیت میدانند برای هر کاری باید هدف داشته باشند و هدف گذاری SMART انجام دهند، مهمترین بخش هدف‌گذاری، بخش اندازه گیری، ارزیابی و سنجش پیشرفت کار است، که با طریق سنجه ها یا KPIهایی عددی انجام میشود. در سئو نیز سنجه هایی عددی وجود دارد که ابزارهایی کمک میکنند آنها را اندازه گیری کنید. برخی از این سنجه های عددی عبارتند از:

  • تعداد دفعات کلیک
  • تعداد دفعات دیده شدن (Impression)
  • نرخ کلیک کاربران (CTR)
  • نرخ بیرون آمدن کاربران از سایت (Bounce Rate)
  • زمان صرف شده در سایت برای بازدید توسط افراد (Time On Site)
  • تعداد صفحات باز شده در سایت شما توسط کاربران
  • پر کردن فرمها یا خریدهای کاربران
  • و موارد دیگر که همه نشان دهنده رضایت کاربر و مفیدبودن مطالب سایت شماست.

برای این کار ابزارهایی همچون گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) و گئگل انالیتیکس (Goolge Analytics) را استفاده کنید. که قبلا در سایت برای هر کدام مقاله ای آموزشی منتشر شده است و همچنین مقالات و ویدیوهای آموزشی بسیار در فضای وب وجود دارد که میتوانید از آنها برای یادگیری این ابزارها استفاده کنید. همچنین ابزارهای دیگر نیز وجود دارد که برای گزارش گیری از فرآیند سئوی خودتان و رقبای خودتان میتوانید از آنها استفاده کنید:

  • ابزار الکسا Alexa
  • ابزار Ahrefs
  • ابزار MOZ
  • ابزار Semrush
  • و …

بهبود مستمر (کایزن)

با ایجاد چرخه های بازخوردگیری که در روش LEAN شرکت تویوتا، توضیح داده شده، یاد میگیریم چگونه با اجرای سریع به صورت کمینه محصول قابل ارائه (MVP) و اجتناب از کمالگرایی و فلج تحلیل، کار خود را سریعتر راه اندازی کنیم و از چرخه کسب و کار و فروش، بازخورد بگیریم و محصول یا خدمات خود را بهتر کنیم. در سئو این گام جزو جدا نشندنی کار است، زیرا سئو یعنی ایجاد کیفیت در پاسخگویی به نیاز مشتری که کلا براساس آنالیز مستمر و تولید محتوای مستمر انجام میشود.

تا اینجا با موضوعات مهم در مورد سئو آشنا شدید. در ادامه نکاتی در مورد قرارداد خدمات سئو بین صاحبان کسب و کارها و وبسترهای سئوکار گفته میشود…

موارد مهم در مورد قراردادهای خدمات سئو

با توجه به موضوعات گسترده تاثیرگذار در سئو که باعث پیچیدگی در انجام خدمات سئو میشود، توصیه میکنم برای شفافیت بیشتر در قراردادهای سئو به موارد زیر توجه شود:

  • عدم ذکر رتبه 1 گوگل در قرارداد سئو، زیرا رتبه 1 گوگل در اختیار ما نیست و ذکر آن به منزله فریب و فروش مال غیر است.
  • عدم تعیین زمان دقیق برای رسیدن به یک رتبه خاص در گوگل. زیرا رسیدن به رتبه خاصی در گوگل، علاوه بر تلاش شما، به عوامل بیرونی مثل فعالیت رقبا وابسته است. بنابراین بهتر است خدمات به صورت فاکتور شده، در قرارداد بیان شود، مثلا یک هفته زمان برای تحلیل و ایجاد گزارش اجرایی، ایجاد استراتژی و تقویم تولید محتوا، تولید محتوای خاص به تعداد مشخص در قالب مشخص و موارد دیگر
  • در نظر گرفتن زمان و هزینه برای تحلیل و آنالیز اولیه وضعیت سایت و رقبا و سختی کلمات، که بهتر است خود این کار با زمان و هزینه مشخصی در قرار داد ذکر شود و خروجی آن به صورت فایلهای گزارش قابل استفاده باشد

مهمترین هزینه ها در سئو

موارد زیر مهمترین هزینه های سئوی محتوای یک سایت است:

  • منابع انسانی متخصص برای سئوی تکنیکال (مواردی همچون افزایش سرعت سایت و ..)
  • منابع انسانی برای تولید محتوا برای محصولات فروشگاه اینترنتی
  • منابع انسانی برای تولید محتوای جذاب و مفید در قالبهای متنی، گرافیکی، صوتی و ویدیویی برای جذب مشتری به سایت
  • وبمستری که سایت را پشتیبانی کند و با ابزارهای آنالیز، سئوی سایت را ارزیابی کند
  • گرافیستی که تجربه کاربری خوبی را برای کاربران ایجاد کند مثلا محتوا را با اینفوگرافی جذابتر کند
  • متخصص ui/ux که ظاهر سایت را زیبا کند و مراحل خرید سایت را ساده تر و قابل درک و جذاب تر کند
  • برنامه نویسی که هر از چندی قابلیتهای سایت را بر اساس نیازهای به وجود آمده توسعه دهد.
  • مشاور کسب و کار که دید کلی نسبت به عوامل موثر و کارا در برندسازی، بازاریابی و بهینه سازی مدل کسب و کار داشته باشد

هر کدام از این افراد برحسب زمان و تخصصی که برای کار سئو میگذارند، نیازمند پرداخت هزینه هستند. اما این سرمایه گذاری در بلندمدت، کسب و کار شما را بسیار متمایز و بهتر از رقبا میکند. شرط اصلی این است که از شکستها و اشتباهات کوچک یاد گرفت و در فعالیتهای بعدی که مهمتر و بزرگتر خواهند بود به کار برد.

جمع بندی

در این مقاله نکات کلیدی و مسائل مهم در فرآیند سئو را صحبت کردیم که امیدواریم پاسخگوی سوالات شما در مورد سئو، هزینه های سئو، مراحل سئو و موارد مهم دیگر در سئو باشد.

در حال به روزرسانی هست ..این مقاله آموزشی بنا به نیاز کاربران و درک ساده فرآیند مستمر سئو و ایجاد شفافیت در کارهای سئو، نوشته شده است و بر اساس نظرات و سوالات شما  به روزرسانی خواهد شد. اگر مطالب این مقاله براتون مفید است و علاقمند به تکمیل آن هستید، سوالات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات بنویسید.

درخواست مشاوره موفقیت و رشد

اگر مقاله مفید بود، برای دوستان خود به اشتراک گذارید!

بانشکر و آرزوی موفقیت روزافزون

امتیاز بدهید post

امتیازدهی کاربران

سادگی مطلب برای درک
مفید بودن مطلب

امتیازدهی شما ما را در مسیر تولید محتوای بهتر، تشویق و یاری میکند.

دانلود چک لیست نکات لازم برای افزایش فروش
امتیاز کاربران: 4.75 ( 6 رای)
نمایش بیشتر

امین قاسمی اسفهلان

مشاور کسب و کار و رشد و توسعه فردی. موسس گروه ایران آسترا و گروه تخصصی جی آی اس آکادمی. علاقمند به شاگردی، راهبری، یادگیری و نوآوری. پیوسته در مسیر شاگردی رشد و موفقیت بوده و آموخته هایم را در سایت اسفهلان به اشتراک می‌گذارم. توانایی من، یک ذهن تحلیلگر و طراح برای حل مسائل کسب و کار اینترنتی و آنلاین، هک رشد سایت و افزایش فروش سایت است. طراحی و کارگردانی هنری ظاهر وب سایت و محتوای سایت توانایی دیگری است که از ذهن تحلیلگر و تحقیقات زیاد به دسته آمده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا

تماس با ما

پشتیبانی و مشاوره

برگشت به منوی تماس ها

پشتیبانی و مشاوره واتساپی

برگشت به منوی تماس ها

پشتیبانی و مشاوره تلگرامی

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها

برگشت به منوی تماس ها